Wat te doen in Vera Playa?

Vera Playa staat vooral bekend voor zijn naturistische zone maar heeft nog zoveel meer te bieden! Ook in zijn omgeving bevinden zich veel mooie en leuke bestemmingen. We lijsten er hier enkele op voor jou die we zelf al getest hebben!
 • Idyllische stranden
 • Prachtige steden 
 • Restaurants en bars die een bezoekje waard zijn

Idyllische stranden

Zwem jij het liefst in de zee? Of lig je graag op een strand? Of misschien geniet je gewoon graag van het uitzicht!
Hier vind je enkele van de beste stranden van de omgeving.

Playa de los muertos

Dit strand staat bekend voor het helderblauwe water en de mooie rotsformaties. Voor wie graag zwemt of snorkelt in een rustige zee is dit een ideaal strand want van de golven heb je hier niet zoveel last. Hoewel het strand niet makkelijk bereikbaar is kan het hier wel druk worden.
Tips:
 • Waterschoenen (enkel kiezels en rotsen)
 • Drinken meenemen (geen bar of winkeltje)
 • Bereid je voor op een stevige wandeling om tot het strand te geraken. Dit maakt het wel wat moeilijk om alles wat je wil mee te nemen.
Ingeven op GPS: Playa de los Muertos
Parking is betalend, toegang tot het strand is gratis. 

Playa Cueva del lobo

Een rustig, uitgestrekt strand gelegen in Mojacar. Het strand is te vergelijken met dat van Vera Playa en bestaat voornamelijk uit zand en kiezels. Waterschoenen zijn geen must maar wel aan te raden. Op de zeebodem zie je de eerste meters vooral rotsen een zeewier. 

Ingeven op GPS: Playa Cueva del Lobo, Mojacar
Parking ergens langs de straat op een van de vele parkeerplaatsen in Mojacar.

Prachtige steden

Bezoek de vele dorpen en steden in de omgeving van Vera.
Elk hebben ze hun unieke aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten.

Vera

Het dorpje Vera ligt ongeveer 10 km van de kust van Vera Playa. Het dorp kent een aantal historische gebouwen, zoals het stadhuis en de kerk Nuestra Señora de la Encarnación, die zich bevinden aan een pleintje in het dorp. Ook kan je hier een stierengevecht arena of plaza de toros vinden. De arena wordt vandaag nog steeds gebruikt voor stierengevechten en andere activiteiten en festiviteiten.

Tabernas

Op een uurtje rijden van Vera Playa vind je het themapark Oasis mini Hollywood in Tabernas.  Dit themapark werd in 1965 gebouwd in westernstijl voor filmopnames van verschillende films (waaronder the good, the bad and the ugly). Later werd hier een attractiepark van gemaakt met een dierentuin waar iedere dag verschillende shows worden opgevoerd.  
Leuk voor een daguitstap vanuit Vera Playa.
Voor de liefhebbers is er ook een zwembad in het park, hier betaal je extra inkom voor.

TIP: kijk zeker wanneer de shows zijn, zowel in de dierentuin als in de saloon en op het plein.

Cartagena

Cartagena is een van de oudste steden van Spanje. Deze havenstad heeft een geschiedenis die wel 3000 jaar terug gaat in het verleden. Voor geschiedenis en cultuurliefhebbers is hier dus veel te beleven. 
Het Romeinse theater is alvast een bezoekje waard. De ingang hiervan zoeken is wat moeilijker (je vindt deze aan het begin van de Calle Mayor).
TIP: Sinds kort is er een speciale Cartagena Citycard, waarmee u in één ticket de 4 belangrijkste attracties van Cartagena (Romeinse theater, het Forum Romanum, de panoramische lift en het conceptiekasteel) kunt bezoeken voor slechts 13 euro.

De liefhebbers van Licor 43 kunnen een bezoekje brengen aan Experiencia 43. Let hier wel op dat je tijdig reserveert voor een rondleiding, anders zal je niet meer zien dan de buitenkant van het gebouw en het winkeltje.

Granada

Wil je Granada bezoek vertrek je best 's ochtends vroeg want de stad heeft veel te bieden. Verblijf je langer in Vera Playa is het ook zeker de moeite om er een 2-daagse trip van te maken.

Maar wat te doen in zo'n grote stad?
 • Verdwaal in de steegjes van een van de mooiste steden van Spanje
 • Bewonder de vele gebouwen met duidelijk Moorse invloeden
 • Bezoek het indrukwekkende Alhambra en zijn tuinen
 • Kom tot rust in het park van Carmen de los Martires
 • Geniet vanaf een van de uitzichtpunten (Mirador)
 • Ga souvenir shoppen in Alcaicería, een grote overdekte bazaar of Calle Calderería Nueva
 • Breng een bezoekje aan de kathedraal van Granada
TIP: Wil je het Alhambra bezoeken? Boek dan zeker op tijd je tickets!
In hoogseizoen kan dit ooit 2 maanden op voorhand volzet zijn. Pas je bezoek aan Granada dus best aan aan de beschikbaarheid van tickets.

Restaurants en bars die een bezoekje waard zijn

Deze horecagelegenheden bezochten wij reeds en vonden wij de moeite waard.

Lua Puerto Rey

Een van onze favoriete restaurants in Vera Playa is Lua Puerto Rey. Het prachtige restaurant is centraal gelegen, net buiten de naturistenzone. Prijs kwaliteit dik in orde maar om er het meeste uit te halen raden we aan om langs te gaan voor de lunchmenu.

Maraú restaurant

Dit ruime restaurant ligt rechtstreeks aan het strand van Vera Playa. Je kan er zowel binnen als buiten gezellig zitten en genieten van de gevarieerde keuken.
Verbonden aan het restaurant vind je de beach club. Hier kan je overdag een ligbedje huren of van een cocktail komen genieten aan het zwembad. ‘s Avonds zet het feest zich dan nog verder in de aansluitende nachtclub.